Check the new version here

Popular channels

eReviews Dyman Associates Publishing Inc: "Bli Steve Jobs"

Den viktigaste punkten i den nya affärsmässiga biografin "Blir Steve jobb" av Brent Schlender och Rick Tetzeli är att Steve Jobs har varit missvisande. Skylla Walter Isaacson "Steve Jobs" (2011), som författarna, för den allmänna uppfattningen att Mr Jobs aldrig växte ifrån ledande stil med den intrigerande, skrikande, fusk, illaluktande brushuvud han kan — kan – har varit i hans tidiga år. I stället, Mr Schlender och Mr Tetzeli säger i sin nya bok, Mr Jobs utvecklat en kloka, mogna, avsiktlig executive stil som han sällan får kredit, som hjälpte leda Apple till härliga höjder.

Vanligtvis skulle inte denna uppenbarelse gör vågor. Men en strid har brutit ut mellan dessa två biografier. Mr Isaacson bok var officiellt auktoriserade versionen. Men Apples höjdare godkänt bullrande "Blir Steve Jobs" som en korrigerande och Apple historia kan inte få mycket mer officiell än. Om Isaacson boken ruggig Apple fjädrar, hade sina chefer bättre spänna sig för Alex Gibney dokumentär "Steve Jobs: The Man i the Machine" som bara hade premiär på söderna av Southwest festivalen. Det är en sak att läsa om någons beteende. Det är en helt annan att titta på den omfattande arkivmaterial för den obevakade Mr Jobs som formar Mr Gibney porträtt.

Skriver om och intervjua en kraftfull person alltid kräver att göra någon form av avtal med djävulen. Mr Isaacson säger sitt ämne inte lägga sig, men hans bok är klart bara så personlig som Mr Jobs skulle tillåta det är. I varje fall dela sin bok klokt sin uppmärksamhet mellan mannen och hans skapelser, firar de skäl hans arv skulle fråga. Boken publicerades bara tre veckor efter Mr Jobs död, och hade emotionella heft av en gravskrift och användarvänlig känslan av en Apple-produkt.

Under tiden Mr Schlender (som arbetat i förmögenhet och The Wall Street Journal) och Mr Tetzeli (en före detta redaktör för förmögenhet, nu verkställande redaktör för Fast Company) också fungerar som beror på tillgång till business titans. Även om han skrev denna bok med Mr Tetzeli, Mr Schlender gör sig själv en karaktär i boken (och ofta talar till eller om Mr Jobs med "I"). Mr Schlender, som började som täcker Mr Jobs 1986, hänvisas ofta till deras nära vänskap, som var säkert mycket nära faktiskt; Han deltog i Mr Jobs begravningen. Men reportern-titan relationer, oavsett hur varm, en aspekt av opportunism. "Blir Steve Jobs" skulle ha varit bättre hade det varit mer alert till maktspel Mr Schlender hade att spela. Men det låter mer stolt än insiktsfull om dem.

"Blir Steve Jobs" ägnar större uppmärksamhet till en tidsperiod som författarna känslan har förbisetts: interregnum mellan Mr Jobs två snäppa som chef för Apple. Det var tiden, de tror, när hans impulsiva, opraktiskt yngre själv började ge vika för en mer pragmatisk visionär, bättre rustade att leda. Eftersom det är så mycket mindre nyhetsvärde än de mer tabloidy aspekterna av hans historia, presenterar de det med en air av upptäckten. Och de har många anekdoter att konkretisera den tiden. Vad de inte har är en djup och konsekvent inblick i vad, bortom åldrande, var kärnan i denna tillväxt. Denna bok har också ingen klar uppfattning om vilken typ av läsekretsen är det efter. Så rehashes det några av de mest kända delarna av Silicon Valley lore; Om du vet varför januari 1975 täcka av populära elektronik är, i vissa kretsar, sexigare än bästa Sports Illustrated baddräkt frågan någonsin – eftersom den skildrar världen förändras Altair 8800 computer kit – du behöver inte vara berättade om det igen. Om du inte vet varför det är viktigt, då det finns mycket du måste få veta, och det är grundläggande datorhistoria du inte hittar här.

I samma riktning, boken rehashes bekanta delar av arbetstillfällen mytologi men lämnar ut några av de mest färgstarka, från hans ödesdigra frieri av John Sculley till det faktum att författaren Mona Simpson är hans syster. "Blir Steve Jobs" betonar konkurrens, försäljning och dator specs på bekostnad av något utöver business. Resultatet är en bok som är alltför ojämn att vara en bra introduktion till jobb lore.

Författarna är på sitt bästa när analysera produkterna Mr Jobs skapade, särskilt under vildmarken år tillbringade från Apple. De skriver om hur när han tvingades ut, han hade förlorat sin känsla av praktiska och några av hans bästa tidiga medarbetare, som han gjorde ett bra jobb av alienerande. Istället skapade han företaget nästa med en ny extravagans och inga verkliga grepp av business maskiner var det tänkt för att bygga. Som "Blir Steve Jobs" gör klart, hade han en stor känsla för enheter som han själv kan använda, men en stationär maskin som behövs för att ansluta till andra stationära maskiner? Mer pengar spenderades på utformningen av en snygg fabrik än på de datorer som det skulle bygga. Och fabriken haft aldrig anledning att tillverka många.
0
0
0
0
0No comments yet